• Kan hoppkräftor anpassa sig till havsförsurning? Tja ... det beror på

[2015-03-11] Ett alltmer försurat hav till följd av människans aktiviteter har blivit ett allvarligt hot mot många arter. Nu visar nya studier att vissa marina arter kan anpassa sig till havsförsurningen - men bara under särskilda omständigheter.

• Hallå där Angela Wulff och Anders Torstensson...

[2015-03-02] ... forskare vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet, som åkt på forskningsexpedition till Antarktis för att tillsammans med forskare från Argentina och Tyskland undersöka klimatförändringarnas effekter.

• Femte resebrevet: "Bottenlevande kiselalger är tuffa små rackare"

[2015-02-26] Vi är nu inne i slutspurten och allt ska falla på plats innan hemresan. Vi har precis avslutat vårt "temperaturexperiment" och håller som bäst på med de analyser vi kan klara av här nere och sedan ska alla prover tas om hand för senare hemtransport.

• Fjärde resebrevet: "Inte alltid den dyraste utrustningen som fungerar bäst"

[2015-02-17] Vårt temperaturexperiment har nu börjat rulla på. Vi simulerar ökad temperatur i en gradient från den naturliga och där vi sedan ökar temperaturen i steg om ett par grader. Det är inte alltid den dyraste utrustningen som fungerar bäst.

• Växter har klarat naturkatastrofer bättre än djur

[2015-02-16] Minst fem stora naturkatastrofer har i grunden förändrat livets historia på jorden. Men de dramatiska händelserna har samtidigt varit förutsättningar för det liv som finns på jorden idag. Och allra bäst har växterna klarat omvälvningarna. Det visar en ny studie från forskare vid Göteborgs universitet.