• Möt forskare på Sjöfartsmuseet

[2016-09-27] På Sjöfartsmuseet den 30 september mellan kl 13.00-15.00 finns forskare från universitetet på plats för att berätta om spännande saker de gör på jobbet.

• Amerikanska humrar hotar de inhemska

[2016-09-12] Universitetslektor Susanne Eriksson forskar kring amerikanska humrar, som kan utgöra ett hot mot de inhemska genom korsningar och införda sjukdomar.

• Buskar mer expansiva än träd

[2016-09-09] Buskar har större spridning i naturen och på jorden än träd. Nu finns en ny studie som förklarar varför buskarna är så framgångsrika globalt. Buskarnas många stammar är nyckeln till förståelsen. De ökar både tillväxten och överlevnaden jämfört med träd, enligt forskargruppen bakom studien.

• Expedition i Sydafrika, resebrev 3: "En värld av möjligheter"

[2016-09-09] Efter den torra och varma miljön i norra Kapprovinsen färdades vi åter söderut genom vindistriktet och de vackra Cederbergen. Varje stopp längs vägen innebar nya arter och intryck. Flera idéer till forskningsprojekt dök upp ¿ verkligheten stämde ofta inte med informationen i böckerna.

• Sportfisketävling bidrar till forskningsprojekt

[2016-09-02] Nu får forskare vid Göteborgs universitet möjlighet att grundligt undersöka den invasiva svartmunnade smörbulten. I helgen arrangerar Sportfiskarna en fisketävling för ungdomar och fångsten kommer att lämnas till studier.