• Påverkar framtida utbildningar i mikrokirurgi

[2017-09-19] I en ny artikel i den vetenskapliga tidskriften European Surgical Research konstaterats att det är nödvändigt att utveckla gemensamma riktlinjer för utbildningar i mikrokirurgi. -Göteborgs universitet är nu med och påverkar hur de framtida utbildningarna i mikrokirurgi ska utformas, säger Michael Axelsson, professor i zoofysiologi.

• Miljonbelopp till skolprojektet Virtue

[2017-09-19] Universitets- och högskolerådet har nu fattat beslut om vilka ansökningar till Erasmus+ strategiska partnerskap skola som beviljats medel 2017. Bland utvalda projekt finns skolprojektet Virtue.

• Fiskhonor gillar hanar som sjunger

[2017-09-19] Ökat buller i havet verkar minska parningsbenägenheten för fiskar. En ny avhandling vid Göteborgs universitet visar att ljudföroreningarna försvårar fortplantning för sand- och lerstubb, som är en viktig föda för unga torskar.

• Svampexpertens tips

[2017-09-04] Svamparna är beroende av värme och regn och trivs ofta i fuktig blåbärsgranskog. Just nu poppar det upp svampar i våra skogar och parker. Kremlor och riskor är det gott om nu, säger museiintendent Ellen Larsson.

• Svampar helt nödvändiga för flercelligt liv

[2017-08-31] Svampens dag inträffar alltid den första söndagen i september, vilket i år innebär nu på söndag den 3 september. Svampforskaren Henrik Nilsson svarar här på frågor om svampars betydelse.