Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Sex steg för att lyckas med säkra nanomaterial

  [2016-06-01] I en debattartikel varnar forskare för dolda faror med nanomaterial och föreslår kunskapsområden inom vilka "nanosäkerhet" kan utvecklas.

 • Alexandre Antonelli ny ledamot i Sveriges unga akademi

  [2016-06-01] Alexandre Antonelli, professor i systematik och biodiversitet, är en av åtta framstående unga forskare som har valts in som ledamot i Sveriges unga akademi.

 • Ny kunskap om växters förmåga att utnyttja solenergi

  [2016-05-30] Fotosyntesen är ett av de viktigaste bidragen till att vi lever i den miljö vi har på jorden. Upptäckten av en ny kloridkanal förklarar hur växter snabbt kan justera fotosyntesen i en föränderlig miljö.

 • Nyupptäckt alg kan minska övergödningen och den globala uppvärmningen

  [2016-05-25] I "Klimatpodden" berättar professor Angela Wulff om arbetet med att odlöa en alg som kan ge ett betydande bidrag till framtidens biobränslen.

 • Genen bakom fåglars röda färger identifierad

  [2016-05-23] Röda färger i naturen utgör ofta starka signaler för att locka till sig partners eller avskräcka rivaler. Forskare i Cambridge och Göteborg har nu hittat genen bakom fåglars unika förmåga att omvandla gula pigment till röda. Genen tillhör en grupp "avgiftnings-enzymer¿, vilket kan betyda att röda färger signalerar individens förmåga att bryta ner skadliga ämnen.

Fler nyheter

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?