• Politisk delegation besöker Kristineberg

[2017-02-23] Isabella Lövins statssekreterare besöker måndagen den 27 februari Lovéncentret Kristineberg för att höra marina forskare från Göteborgs universitet berätta om klimatforskning och utvecklingssamarbeten.

• Rätt magkänsla viktig för vandrande laxfiskar!

[2017-02-09] Laxar måste tillbringa en tid i brackvatten för att anpassa sig fysiologiskt till sött vatten. Doktorand Jeroen Brijs har undersökt vad som då händer i tarmkanalen och effkterna av klimatförändringar.

• Forskare från Göteborgs universitet designade bästa hindret

[2017-02-07] En grupp forskare från Göteborgs universitet kammade hem segern i tävlingen Miljösmart hinder. Hindret, som fått namnet Ecoestrian, består av återvunnet tidningspapper med inblandning av ostron- och musselskal och kommer att stå inne på arenan under Gothenburg Horse Show.

• Biologiska mångfalden hotas av jordens ökande befolkning

[2017-01-31] FN har gjort nya prognoser över jordens förväntade befolkningsökning och det är framför allt i Afrika och Mellanöstern som det sker stora ökningar. Frank Götmark, professor i ekologisk zoologi menar att det är väldigt oroväckande.

• Wallenbergsprofessur till Göteborgs universitet

[2017-01-30] En av världens ledande vattenbruksforskare, professor Barry A. Costa-Pierce, är utsedd av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien till innehavare av Wallenbergprofessuren 2017. Han kommer att knytas till SWEMARC, Göteborgs universitets nationella centrum för marin vattenbruksforskning.