• Sveriges ambassadör i Bangladesh besöker Botanhuset

[2015-01-26] Sveriges ambassadör i Bangladesh träffar docent Henrik Aronsson och professor Olof Olsson, Lunds Universitet för att få information om ett pågående veteprojekt i Bangladesh. Projektet har som mål att via modern molekylär förädlingsteknik skapa salttolerans hos en lokal Bangladeshisk vetesort.

• Nya ledamöter i Göteborgs kungliga akademi

[2015-01-09] Kungl. Vetenskaps- och Vitterhets-Samhället i Göteborg (KVVS) har valt in 14 nya svenska och 2 nya utländska ledamöter.

• Havsförsurning kan förändra smaken på räkor

[2014-12-29] En ny vetenskaplig studie publicerad i Journal of Shellfish Research visar att mänsklighetens utsläpp av koldioxid har potential att påverka inte bara mängden skaldjur utan även smaken på dem - något som i sin tur kan påverka både näringslivet och våra kulturella traditioner.

• Bristfällig kunskap om naturvård bland välutbildade

[2014-12-23] Endast 35 procent känner till begreppet naturvård, enligt en enkät via Medborgarpanelen vid Göteborgs Universitet. Enkäten är utformad av Frank Götmark och Leif Lithander, i samarbete med forskare vid Statsvetenskapliga institutionen vid GU. Resultaten är oroväckande, menar Götmark och Lithander.

• Nya miljoner i stöd till forskning om alger

[2014-12-19] Marinbiologen Henrik Pavia får närmare 32 miljoner till ett forskningsprojekt om alger. Totalt får åtta forskarprojekt rambidrag från SSF, Stiftelsen för strategisk forskning, för biologiska produktionssystem.