Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Erik Sandblom undersöker abborrars påverkan av förhöjd temp.

  [2016-10-19] Erik Sandblom m.fl. forskare från Sverige samt forskare från Norge och Australien har undersökt fiskens reaktioner på höga temperaturer i Forsmark Biotest Enclosure.

 • Gymnasister löser mordgåta på Göteborgs universitet

  [2016-10-14] Lös en mordgåta med hjälp av DNA-teknik eller undersök vad en energidryck egentligen innehåller eller hur en giraff undviker att svimma. På måndag den 17 oktober börjar Fönster mot naturvetenskap då gymnasister i trean under en hel vecka får pröva på olika utmaningar på Göteborgs universitet.

 • Landets högsta halter PCB i abborre

  [2016-10-13] Professor Åke Larsson undersöker fisk i Oxundasjön utanför Sigtuna. Fisken har de högsta halterna PCB i landet och orsaken tros vara utsläpp från en industritomt på 1940-talet eller tidigare.

 • Första amerikanska hummerfyndet gav hittelön

  [2016-10-13] Enligt docent Susanne Eriksson kan den amerikanska hummern konkurrera ut den inhemska hummern. För att ta reda på om så är fallet vill man bl.a. undersöka om de båda arterna kan korsa sig med varandra.

 • Prof. Michael Axelsson berättar om sin forskning om krokodiler

  [2016-10-12] Professor Michael Axelsson berättar i Morronpasset om sin forskning om krokodilers blodsystem, om fältarbetet och vad man lämpligen bör göra om man blir jagad av en krokodil.

Fler nyheter

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2015-02-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?