Till startsida
Webbkarta

Nyheter

 • Resebrev 1: I Skottsberg fotspår

  [2015-11-24] Vi påbörjade vår resa mot Carlini station på King George Island för ungefär en vecka sedan. Att ta sig till Antarktis är en spännande upplevelse som tar tid, och innefattar ofta förseningar, så man måste ha ganska mycket tålamod.

 • Kungen möter forskare vid Göteborgs universitet

  [2015-11-24] När Karl XVI Gustav besökte Göteborgs universitet studerade han laxprojektet vid Säveåns lekområde. Och på Jonsereds herrgård blev det möten med fler forskare från institutionen för biologi och miljövetenskap. - Forskning är viktig för att kunna förebygga och varsko inför kommande miljöproblem, säger kungen.

 • Göteborgsforskare medverkar i ny miljörapport

  [2015-11-11] Nu har arbetet med att ge politiker beslutsunderlag i frågor inom biologisk mångfald och ekosystemtjänster tagit fart. IPBES, the Intergovernmental science-policy Platform on Biodiversity and Ecosystem, har startat arbetet med regionala rapporter runtom i världen. Forskare vid Göteborgs universitet är medförfattare till en av rapporterna, ECA.

 • Marinbiolog bland Sveriges tio mest innovativa entreprenörer

  [2015-11-11] Forskaren Angela Wulff är bland de tio svenska entreprenörer som får 200 000 kronor av Sveriges inkubatorer och stiftelsen Åforsk för att bygga vidare på sina affärsidéer.

 • Henrik Nilsson hittar bakterier och svampar på rymdstation

  [2015-11-04] Universitetslektor Henrik Nilsson m.fl. forskare har kartlagt förekomsten av bakterier och svampar på rymdstationen ISS.

Fler nyheter