Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Växter blir mer tåliga i symbios med svamp

  [2017-09-28] Genom att bilda symbios med svampar blir växter inte bara mer tåliga mot sjukdomar utan de kan dessutom bidra till ett mer hållbart jordbruk, visar en ny forskningsstudie från Göteborgs universitet.

 • Abborrar avslöjar miljötillståndet i Östersjön

  [2017-09-26] Professor Lars Förlin har under 30 år undersökt abborrar på östkusten. Friskare fiskar visar att vattnet är renare.

 • Påverkar framtida utbildningar i mikrokirurgi

  [2017-09-19] I en ny artikel i den vetenskapliga tidskriften European Surgical Research konstaterats att det är nödvändigt att utveckla gemensamma riktlinjer för utbildningar i mikrokirurgi. -Göteborgs universitet är nu med och påverkar hur de framtida utbildningarna i mikrokirurgi ska utformas, säger Michael Axelsson, professor i zoofysiologi.

 • Miljonbelopp till skolprojektet Virtue

  [2017-09-19] Universitets- och högskolerådet har nu fattat beslut om vilka ansökningar till Erasmus+ strategiska partnerskap skola som beviljats medel 2017. Bland utvalda projekt finns skolprojektet Virtue.

 • Fiskhonor gillar hanar som sjunger

  [2017-09-19] Ökat buller i havet verkar minska parningsbenägenheten för fiskar. En ny avhandling vid Göteborgs universitet visar att ljudföroreningarna försvårar fortplantning för sand- och lerstubb, som är en viktig föda för unga torskar.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2015-02-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://bioenv.gu.se/Aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-10-21