• Påverkar framtida utbildningar i mikrokirurgi

[2017-09-19] I en ny artikel i den vetenskapliga tidskriften European Surgical Research konstaterats att det är nödvändigt att utveckla gemensamma riktlinjer för utbildningar i mikrokirurgi. -Göteborgs universitet är nu med och påverkar hur de framtida utbildningarna i mikrokirurgi ska utformas, säger Michael Axelsson, professor i zoofysiologi.

• Miljonbelopp till skolprojektet Virtue

[2017-09-19] Universitets- och högskolerådet har nu fattat beslut om vilka ansökningar till Erasmus+ strategiska partnerskap skola som beviljats medel 2017. Bland utvalda projekt finns skolprojektet Virtue.

• Fiskhonor gillar hanar som sjunger

[2017-09-19] Ökat buller i havet verkar minska parningsbenägenheten för fiskar. En ny avhandling vid Göteborgs universitet visar att ljudföroreningarna försvårar fortplantning för sand- och lerstubb, som är en viktig föda för unga torskar.

• Svampexpertens tips

[2017-09-04] Svamparna är beroende av värme och regn och trivs ofta i fuktig blåbärsgranskog. Just nu poppar det upp svampar i våra skogar och parker. Kremlor och riskor är det gott om nu, säger museiintendent Ellen Larsson.

• Svampar helt nödvändiga för flercelligt liv

[2017-08-31] Svampens dag inträffar alltid den första söndagen i september, vilket i år innebär nu på söndag den 3 september. Svampforskaren Henrik Nilsson svarar här på frågor om svampars betydelse.

• Lär hur mikroplaster från kläder påverkar havet

[2017-08-08] EU-projektet Sea Change anordnar en aktivitet för allmänheten under Västerhavsveckan, där besökarna får möjlighet att lära sig om mikroplaster för att bli mer mikroplastmedvetna.

• Postdoktor i miljövetenskap

[2017-08-01] Postdoktor i miljövetenskap

• Postdoktor i miljövetenskap

[2017-08-01] Postdoktor i miljövetenskap

• Alger för biobränsle kan odlas i kalla vatten

[2017-08-01] Är våra vatten för kalla för att odla alger som biobränsle? Kanske inte, enligt professor Cornelia Spetea Wiklund som presenterar en ny idé för att lösa problemet.

• Drygt 800 forskare bjuds på vetenskapligt smörgåsbord

[2017-08-01] Måndagen den 3 juli dukas det upp till vetenskapligt smörgåsbord när över 800 forskare från hela världen kommer till Göteborg för att delta i konferensen Scientific smörgåsbord.