Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Politisk delegation besöker Kristineberg

  [2017-02-23] Isabella Lövins statssekreterare besöker måndagen den 27 februari Lovéncentret Kristineberg för att höra marina forskare från Göteborgs universitet berätta om klimatforskning och utvecklingssamarbeten.

 • Rätt magkänsla viktig för vandrande laxfiskar!

  [2017-02-09] Laxar måste tillbringa en tid i brackvatten för att anpassa sig fysiologiskt till sött vatten. Doktorand Jeroen Brijs har undersökt vad som då händer i tarmkanalen och effkterna av klimatförändringar.

 • Forskare från Göteborgs universitet designade bästa hindret

  [2017-02-07] En grupp forskare från Göteborgs universitet kammade hem segern i tävlingen Miljösmart hinder. Hindret, som fått namnet Ecoestrian, består av återvunnet tidningspapper med inblandning av ostron- och musselskal och kommer att stå inne på arenan under Gothenburg Horse Show.

 • Biologiska mångfalden hotas av jordens ökande befolkning

  [2017-01-31] FN har gjort nya prognoser över jordens förväntade befolkningsökning och det är framför allt i Afrika och Mellanöstern som det sker stora ökningar. Frank Götmark, professor i ekologisk zoologi menar att det är väldigt oroväckande.

 • Wallenbergsprofessur till Göteborgs universitet

  [2017-01-30] En av världens ledande vattenbruksforskare, professor Barry A. Costa-Pierce, är utsedd av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien till innehavare av Wallenbergprofessuren 2017. Han kommer att knytas till SWEMARC, Göteborgs universitets nationella centrum för marin vattenbruksforskning.

 • Miljövänligt konstgräs påverkar fiskens tarmsystem

  [2017-01-19] Hur påverkas fisk som utsätts för gummiblandning från konstgräsplaner? Universitetslektor Betahanie Carney Almroth undersöker det relativt miljövänliga gummi som bl.a. Kungsbacka kommun använder.

 • Professor med fokus på fotboll och vete

  [2017-01-09] Professor Henrik Aronsson presenteras i Lerums tidning.

 • Biodiversitetscentrum botar artblindhet

  [2017-01-04] Artblinheten breder ut sig och det ska nya Göteborgs Centrum för Globala Biodiversitetsstudier råda bot på.

 • Nytt centrum för biologisk mångfald

  [2016-12-29] Antalet arter minskar stadigt på jorden, både på land och i våra hav. Att bryta denna utveckling är en nödvändig men inte enkel uppgift. - Därför startar vid årsskiftet en centrumbildning, Göteborgs Centrum för Globala Biodiversitetsstudier, säger professor Alexandre Antonelli, som är föreståndare för det nya centret.

 • Har utsetts till framtidens forskningsledare

  [2016-12-21] Marija Cvijovic och Alexandre Antonelli, två unga forskare vid Naturvetenskapliga fakulteten, har utsetts till Framtidens forskningsledare av Stiftelsen för strategisk forskning, SSF.

Fler nyheter

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-02-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?