Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan med samhället

Institutionen samverkar med det omgivande samhället på en rad olika sätt. En del handlar om forskningssamarbeten med företag och myndigheter, en annan om aktiviteter och fortbildning för lärare och elever i grundskolan och gymnasiet och en tredje om kontakten med våra tidigare studenter.

Samverkan med det omgivande samhället är en del i vår verksamhet och det sker på många olika sätt.

Forskningssamarbeten kan bland annat ske i form av att studenter kommer ut och gör sina examensarbeten hos oss. Vi arrangerar också fortbildning och uppdragsutbildning/forskning vid förfrågan.

Att hålla kontakten med våra tidigare studenter är en annan viktig del av vårt samverkansarbete, liksom våra kontakter med lärare och elever i grundskolan och gymnasiet. Att väcka nyfikenheten för biologi och miljövetenskap och inspirera till fortsatta studier i ämnet är en av våra utmaningar.

Många lärare hos oss deltar också i olika typer av populärvetenskapliga sammanhang; allt ifrån Vetenskapsfestivalen till radio- och teveprogram och bloggar.

Samverkansgruppen på BioEnv:
Koordinator för samverkan: Susan Gotensparre
Vice prefekt med ansvar för samverkan: Snuttan Sundell
Lärarrepresentant samverkansgruppen: Urban Olsson


 


 

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2016-05-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?