Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Volym 8

Översiktsartiklar

Växtförädlarens verktygslåda genom tiderna

Åsa Grimberg

Läs hela artikeln

GMO eller inte GMO? Nya tekniker sätter lagstiftningen på prov

Marie Nyman

Läs hela artikeln

Gentekniknämndens rapport: Genteknikens utveckling 2013

Läs rapporten

Laborationer

DNA till Darwin – En fråga om smak

Anne Fischer och Dean Madden

Guide för lärare

Guide för elever

Socker från avfall

John Schollar
NCBE, University of Reading, UK

Denna aktivitet är framtagen för att hjälpa elever till en bättre förståelse för enzymers aktivitet, enkel ekonomi och undersökningsdesign, och utveckling av deras förmåga till presentationer av sina resultat. Eleverna ska välja enzymer och därefter studera deras effekt på kolhydratrikt avfall från ett tänkt livsmedelsföretag. Deras uppgift är att konvertera kolhydraterna till glukos och få högsta möjliga halter för minimal kostnad. Varje elevgrupp ska presentera sina resultat i form av ett tentativt bolag. De konkurrerar med övriga grupper om att få ett kontrakt för vidare arbete.

Till laborationen

Råd till läraren angående hur laborationen används

Introduction to “Sugar from Waste”

Beräkningar för ”Socker från avfall”

Instructions for company presentations

Enzyme information

Technical information carbohydrates

Envelope labels

Recept på avfallet

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2016-12-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?