Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Biologi och miljövetenskap för skolan

Är du som lärare intresserad av att delta i någon av våra aktiviteter? Vill du fortbilda dig, eller kanske bjuda in dina

Våra skolaktiviteter

Naturvetenskapliga fakulteten genomför en rad olika aktiviteter gentemot skolan, där vi ofta deltar. Vi tar också i mån av tid och resurser emot studiebesök.

För gymnasieskolan

För grundskolan

Polaris

www.polarisen.se En webbplats om jordens poler, Arktis och Antarktis. Om människorna som lever och arbetar där, om klimatet, haven, atmosfären och glaciärerna. Möt engagerade forskare som berättar om sitt arbete. Polaris inkluderar hav och land norr om norra polcirkeln - nordligaste Sverige ingår också!

Skolvädernätet

svn.universeum.se Skolvädernätet har tagits fram för att skapa intresse för väder- och klimatfrågor. Skolvädernätet är en spännande och lärorik väg till mer kunskap om väder och klimat. Här kan du också att kunna se vad det är för väder just nu på olika platser i Sverige - bland annat skolor med egen väderstation.
Här finns också tips på väderexperiment mm. 

Fortbildning för lärare

Läs mer om våra fortbildningskurser för lärare här

Kontakta oss

Samverkansgruppen - BioEnv:

Susan Gotensparre,
Koordinator för samverkan

Snuttan Sundell,
Vice prefekt med ansvar för samverkan

Urban Olsson
,
Lärarrepresentant samverkansgruppen

 

 

Samarbete med Polhemsgymnasiet

Eleverna läser Naturvetenskaplig utbildning och genomför examensprojekt vid BioEnv, under ledning av forskare vid BioEnv. Projekten är inriktade mot bl.a. molekylärbiologi och toxikologi.
Läs mera

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2016-05-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?