Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Examens- och tillämpningskurser

Examensarbetet är ett självständigt projekt i en forskargrupp, på ett företag eller myndighet. Det kan vara ett praktiskt arbete med laborativa moment eller fältstudier, men det kan också vara ett litteraturarbete. Examination sker genom en skriftlig rapport och en muntlig presentation av dina resultat. Om du vill prova på praktiskt arbete inom eller utanför universitetet före examensarbetet finns även kursen ”Verksamhetsförlagt projekt”.

För att få påbörja ett examensarbete måste du söka en av våra examenskurser via antagning.se. Kurserna finns med olika inriktning och på kandidat (15 eller 30 hp) eller masternivå (30, 45 eller 60 hp). Varje examenskurs har en kursledare som ansvarar för kursen och kan hjälpa dig att hitta en handledare och ett projekt. Förkunskapskrav och rutiner runt examensarbetet kan variera mellan de olika ämnesområdena.

Via länkarna till vänster kan du få inspiration och tips inför ditt examensarbete eller verksamhetsförlagda projekt. Här kan du läsa om forskningsgruppernas inriktning, tidigare examensarbeten och förslag på projekt. Här hittar du också kontaktuppgifter till kursledare och möjliga handledare.

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2015-01-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?