Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

Är du intresserad av en karriär som forskare? Sök en forskarutbildning hos oss!

Forskarutbildningen vänder sig till dig som har ett genuint intresse för biologi och miljövetenskap. Vår forskarutbildning ger dig djupare kunskaper inom ditt ämnesområde men också verktygen att självständigt formulera problem och kritiskt bedöma resultatet.

Du kommer att uppleva en spännande och lärorik tid som i de flesta fall avslutas med en filosofie doktorsexamen, som omfattar 160 poäng - fyra års heltidsstudier. Vanligtvis ingår även viss undervisning.

För att bli antagen till forskarutbildning krävs det att du har fördjupat dig inom ett huvudämne och att du har läst minst 120 poäng sammanlagt. Du måste också ha gjort ett examensarbete.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten finns från och med den 1 april 2008 fyra huvudämnen inom utbildningen på forskarnivå: naturvetenskap, kulturvård, matematik och matematisk statistik.

Doktorander som är antagna inom naturvetenskapliga ämnen kan ansöka om att övergå till ämnet naturvetenskap. Det sker ingen nyantagning till äldre forskarutbildningsämnen.

Vi doktorerar just nu

Länk till fakultetens sidor om utbildning på forskarnivå

Huvudämnen och inriktningar

Tropical Biodiversity cource 2012

Kursledare universitetslektor Claes Persson och professor Urban Olsson

Inriktningar och studierektorer

Forskarutbildningsämne

Naturvetenskap

Möjliga inriktningar

- Biologi
- Miljövetenskap

Studierektor

Malin Celander
 

Ämnesplan

Ämnesplan naturvetenskap

Fältkurs på Grönland

Blogg från en kurs inom systematik och taxonomi på Grönland. Kursen är ett skandinaviskt universitetssamarbete med ett flertal medverkande från BioEnv.

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2013-07-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://bioenv.gu.se/Utbildning/forskarutbildning/
Utskriftsdatum: 2017-05-23