Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Praktisk information

Kontakta personal
Viktiga personer
Säkerhet och miljö
Tentamen
Övrigt

Kontakta personal

Notera att du vanligtvis inte kommer in på de olika våningsplanen utan passerkort. Vill du komma i kontakt med tex en lärare är det säkrast att maila eller ringa först för att bestämma tid.

För kontaktuppgifter, se All personal

Viktiga personer

Kontaktuppgifter till studierektor och andra som har det övergripande ansvaret för utbildning

Kontaktuppgifter till prefekt och övriga i institutionens ledning

Studeranderepresentant i Institutionsrådet

Hanna Eriksson

Ämnesgrupper

Studentgrupper för miljövetenskap resp. biologi inom Göta studentkår

Säkerhet och miljö

Säkerhet

Det är obligatoriskt att du tar del av säkerhetsinformation som gäller för institutionens kurser.

Det är obligatoriskt att bära skyddskläder (labrock och ibland handskar och skyddsglasögon) på alla laborationer som hanterar kemikalier eller material som medför säkerhetsrisker. Om skyddshandskar används skall de tas av innan Du lämnar laboratoriet.
Du måste läsa säkerhetsdokument som finns tillgängliga i alla laboratoriesalar. De informerar om vilka personer som är ansvariga för olika delar av säkerheten på institutionen och om hur Du skall bete Dig om det börjar brinna, eller vid andra olyckshändelser.

Miljö

Göteborgs universitet är miljöcertifierat och det innebär bl.a. att vi strävar efter en ständig förbättring när det gäller miljöfrågorna. Universitetets 37.000 studenter är en viktig del i det arbetet. Nedan följer några punkter där vi förväntar oss att du tar ditt ansvar.

Återvinning
I anslutning till studenternas matsalar källsorteras metall, hårdplast, glas, papper och kompost. I de flesta salarna finns lådor för insamling av papper.

Kemikalier
I laboratorierna strävar vi efter att använda minsta möjliga mängd kemikalier och de som är minst miljöfarliga. De som används tas om hand på ett miljömässigt korrekt sätt och i princip ska inget spolas ut i vasken.

Energi
Det går att minska energiförbrukningen på många sätt och viktigt är bl.a. att stänga dragskåp och att släcka lampor. Att utnyttja kollektivtrafik är ett annat sätt att minska energiförbrukning och mängden föroreningar.

Brand

Brandredskap finns på många ställen i lokalerna. Brandsläckare är av två slag:
1) Kolsyresnö, avsedda för brand i elektriska anordningar.
2) Skumsläckare, avsedda för övriga bränder.
Ring 112 vid brand och utrym lokalen.
Utrymningsvägar beskrivs på tavlor i korridorerna.

Första hjälpen

I korridorer, salar och lab. finns första hjälpen-tavlor med plåster, förband etc. Kontakta intendent för påfyllning. I och utanför lab. finns nödduschar och ögonspolningsanordningar.

Hjärtstartare

Botanhuset: Plan 2 i trapphuset närmast parkeringen.
Zoologen: Våning 1 (en trappa upp), vid hissen

Tentamen

Tentamensregler

Tentamensresultat

Tentamensresultat anslås vanligen på kursens GUL-sida. Rättade tentor hämtas vanligen ut där du skrev tentan (Botanhuset eller Zoologen).

Omtentamen

Information om omtentor finns på GUL.

Övrigt

Bibliotek

Följande bibliotek har litteratur inom det naturvetenskapliga området och är tillgängliga för anställda och studenter liksom för allmänheten.

Servicecenter

Personal på Servicecenter ger svar på frågor om hur du hittar på universitetet, var du kan få studievägledning mm. Du som redan är student kan bland annat få ut studieintyg och hantera ditt GU-kort.

 

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2017-06-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?