Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fysiologi och Cellbiologi

Forskningen inom växtcell och molekylärbiologi behandlar grundläggande frågor inom tillväxt, stress respons och produktion av sekundära metaboliter. Fokusområden inkluderar rollen av chaperoner och proteaser hos växter och cyanobakterier, regleringsmekanismer i växtfotosyntetiska membraner, proteintransport och växternas svar på patogener.

Forskningen inom zoofysiologi fokuserar på grundläggande och tillämpade frågor inom områden som utveckling, tillväxt, ämnesomsättning, kardiovaskulär och gastrointestinal fysiologi, endokrinologi och akvatisk toxikologi. Angreppsätten är integrativa från molekylär- och cellnivå till organism- och ekofysiologisk nivå. Forskningen omfattar i huvudsak fysiologiska funktioner hos fisk och marina evertebrater, genom användning av modellarter, vattenbruksodlade arter samt djur från vilda populationer.

Frökenfiskar och kardinalabborrfiskar från stora barriärrevet i Australien, som studeras för att förstå hur de påverkas av uppvärmning och havsförsurning. Foto Fredrik Jutfelt.

Arabidopsis thaliana

Arabidopsis thaliana används för att karaktärisera proteiner som kan vara verksamma vid växtens utveckling, tillväxt och vid stressrespons.

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2016-01-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?