Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • Institutionen för Biologi & Miljövetenskap

Välkommen till oss!

På institutionen för biologi och miljövetenskap (BioEnv) bedrivs utbildning och forskning inom en rad områden som har det gemensamt att de handlar om världen omkring oss. Medan biologi är läran om livet, det vill säga alla levande organismer och de processer som styr dem, fokuserar miljövetenskap mer på samspelet mellan människa och natur.

Du kan hitta oss som jobbar på institutionen i Botaniska trädgården (”Botanhuset”) och på Medicinareberget  (”Zoologen”) i Göteborg samt på Kristineberg i Fiskebäckskil.

Kalender

Till kalendern

Forskning och samverkan

Våra huvudforskningsområden

Att sprida kunskap om biologi och miljövetenskap till olika delar av samhället är en viktig del i vårt arbete. En god förståelse för hur olika organismer är uppbyggda, fungerar och interagerar med och påverkas av varandra och sin omgivning är nödvändigt för att kunna fatta kloka beslut som påverkar planetens framtid.

Vår forskning sträcker sig från fjällvärldens ekosystem, genom skog, mark och vattendrag, hela vägen ut i havet, och omfattar en mängd olika organismer och arter. Det övergripande syftet är att förstå hur arter utvecklats och anpassats, och betydelsen av naturliga och människoskapta miljöförändringar.

Klicka på bilderna för att läsa mer.

Evolutionär ekologi & naturvårdFysiologi & cellbiologi

 Systematik & biodiversitetMiljövetenskap

Följ oss på Facebook

Här hittar du oss

Botanhuset

Carl Skottsbergs gata 22 B
SE 413 19 Göteborg

Kristineberg

Kristineberg 566
SE 451 78 Fiskebäckskil

Zoologen

Medicinaregatan 18 A
SE 413 90 Göteborg

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2018-02-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?