Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Nu skapas en ny nationell arena för marin forskning och innovation

  [2018-03-14] Genom ett nytt samarbete mellan fem starka forskningsaktörer tas nu första steget i skapandet av en nationell arena för marin forskning och innovation. Ett avtal har undertecknats för att utveckla en unik forsknings- och innovationsmiljö för blå tillväxt under namnet Kristineberg Marine Research and Innovation Centre.

 • Ny handbok för att bedöma och värdera ekosystemtjänster i staden

  [2018-03-07] Ny handbok presenterar metoder för att bedöma och värdera ekosystemtjänster, baserad på fallstudier i Göteborg. Professor Bengt Gunnarsson är en av författarna.

 • Ledtrådar till djurarters framtida utbredning finns i historien

  [2018-03-01] Däggdjurs utbredning måste analyseras i sken av både klimatuppvärmning och mänsklig aktivitet. Det anser forskare bakom en ny studie i Nature Climate Change, som undersökt olika däggdjursarters utbredning i Nordamerika.

 • Forskare bekymrade över vår plastkonsumtion

  [2018-02-23] Den exponering av mikroplast som vi utsätts för i omgivningen kan vara mycket högre än den vi får genom föda och dricksvatten. Det visar en ny studie som forskare vid Göteborgs universitet deltagit i. Nu uppmanar forskarna därför till en diskussion om följderna av den totala plastkonsumtionen i världen.

 • Plastindustrin läcker mängder av mikroplast

  [2018-02-15] Miljontals plastpellets läcker ut i miljön från tillverkningsområdet i Stenungssund. Det visar en ny studie av forskare vid Göteborgs universitet. Och trots flera internationella och nationella regelverk fortsätter läckagen.

Fler nyheter

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2018-02-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?