• Skolstrejken stöds av klimatforskare

[2019-03-15] Skolstrejken stöds av 270 framstående svenska klimatforskare.

• Ridande professor brinner för kiselalger

[2019-02-26] Hon är inte bara professor i marin ekologi. Angela Wulff har svart bälte i taekwondo, är kapten i flygvapnet och har gjort ett antal polarexpeditioner.

• Pollensäsongen - kan bli värsta på många år

[2019-02-19] Värmen förra sommaren medförde att hassel och björk anlagt många hängen, säger pollenexperten Åslög Dahl.

• Ny rapport om mikroplasters skadlighet

[2019-02-19] I en ny rapport konstateras att än så länge utgör platspartiklar i miljön inte någon stor risk för människa eller miljö. Men nuvarande kunskapsläge är begränsat, och situationen kan förvärras om plastföroreningar fortsätter att öka i nuvarande takt, enligt författarna.

• Biologer fick besök av kronprinsessan Victoria

[2019-01-31] Plaster och kemikalier i havet, det var frågor som diskuterades när kronprinsessan Victoria, tillsammans med landshövdingen, under onsdagen besökte institutionen för biologi och miljövetenskap.