Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Webbinarium: Hållbar sjömat på den offentliga tallriken

Utbildning

Är alger, musslor och landodlad fisk framtiden? I vårt nästa webbinarium fördjupar vi oss i den komplexa frågan kring hållbar fisk och annan sjömat. Webbinariet äger rum tisdag 26 november kl. 13.30.

Kommuner och regioner vill att den fisk man köper in ska vara så hållbar som möjligt. Men det är inte lätt att navigera rätt när man ska upphandla fisk och sjömat. Kvotsystem och ursprungsmärkningar är svåra att förstå. Och debatten är stundtals hätsk kring vad som är rätt eller fel.

I EAT Lancets rapport "The role of seafood for sustainable and healthy diets - The EAT-Lancet comission report through a blue lens" pekar man ut akvakultur som en framtidslösning. Bakgrunden till det ökade behovet av odlad fisk är att sjömat är näringsriktig och bra mat men många vilda fiskbestånd är hårt utnyttjade. Enligt FN:s organ för jordbruk och mat, FAO, är 52 procent av världens fiskbestånd på gränsen till utrotning.

I detta webbinarium berättar professor Kristina Snuttan Sundell om produktion av mat genom vattenbruk. Kommer vi kunna fortsätta att äta fisk som i dag? Är landbaserad fiskodling framtidens hållbara alternativ? Vilka djur och växter från havet skulle vi kunna äta mycket mer av?

Som vanligt finns det möjlighet att ställa frågor i slutet av webbinariet.

Anmäl dig nu.

Föreläsare: Kristina Snuttan Sundell

Datum: 2019-11-26

Tid: 13:30 - 14:45

Kategorier: Naturvetenskap

Arrangör: MATtanken, Kost & Näring, Landsbygdsnätverket

Plats: Webben

Evenemangslänk: Läs mer om Webbinarium: Hållbar sjömat på den offentliga tallriken

Kontaktperson: Tobias Henning

Sök evenemang

Evenemangskalender

ti on to fr
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
« augusti 2020 »
Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-03-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?