Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

En översikt över odlingssystem och odlingsarter i Sverige - framtidsperspektiv

Utbildning

Det övergripande syftet är att ge information om system och arter för svenskt vattenbruk - både redan etablerade system, sådana som är i utvecklingsstadiet och som har potential att snart etableras, samt tekniker och arter som är i tidig utvecklingsfas (forskningsprojekt).

Vattenbrukskurs: En översikt över odlingssystem och odlingsarter i Sverige - framtidsperspektiv

Plats: Kristinebergs marina forskningsstation, Fiskebäckskil

Datum: 20-22 november 2019


KURSENS SYFTE OCH MÅL
Det övergripande syftet är att ge information om system och arter för svenskt vattenbruk - både redan etablerade system, sådana som är i utvecklingsstadiet och som har potential att snart etableras, samt tekniker och arter som är i tidig utvecklingsfas (forskningsprojekt).

Kursen ska ge en ökad kunskap om system för odling i sjöar och hav (slutna, semislutna eller system med uppsamlingsmöjlighet), recirkulerande system på land (kall- och varmvattensarter) samt odling av extraktiva arter (musslor, ostron, sjöpungar, alger och sedimentätare).

Kursen kommer att visa på fördelar och nackdelar med olika system och hur teknikerna bidrar till hållbarhet samt att visa var flaskhalsarna finns för de olika systemen/arterna - vad ligger i vägen för att de ska kunna fungera och etableras?

KURSBESKRIVNING
Kursen kommer att ge en översikt över den mångfald av system och odlingsarter som är aktuella för Sverige idag och i framtiden, med djupdykningar i några prioriterade system.

Föreläsarna är forskare med specialistkompetens inom de olika systemen och arterna, odlare med praktiska erfarenheter kring några av systemen, samt experter på livscykelsanalyser (LCA).

I samband med LCA-föreläsningarna kommer bland annat foderfrågan att vävas in i diskussionen. Kursen utgår från de tekniker och odlingsarter som beskrivs i HaV-rapporten "Översikt av tekniker för odling av vattenlevande organismer i Sverige".

Under utbildningsdagarna varvas föreläsningar med gruppdiskussioner. Inför kursdagarna kommer deltagarna att erbjudas instuderingsmaterial för eget föreberedelsearbete.

MÅLGRUPP
Huvudmålgrupp är entreprenörer inom vattenbruk samt myndighetsföreträdare på kommunal, regional och nationell nivå som vill kompetensutveckla sig.

ANMÄLAN OCH KOSTNADER
Kursen startar med lunch den 20:e och avslutas med lunch den 22 november. Om du behöver transport från Göteborg central till Kristineberg kommer vi att erbjuda buss med avgång ca 10.30 den 20:e och tillbaka med ankomst ca 14.30 den 22 nov.

Det utgår ingen kursavgift, men som deltagare bokar och betalar Du själv för övernattningen på Kristineberg (prisexempel: 816 kr exkl moms för ett dubbelrum under 2 nätter - alla måltider ingår). Mer information om rumsbokningen skickas i samband med besked om antagning.

OBS: Anmälan är bindande och sista anmälningsdag är 21 oktober. Antagningsbesked skickas ut den 23 oktober, då öppnar också möjligheten att boka övernattning på stationen.

Du anmäler Dig här genom att klicka på länken. Antalet platser är begränsade och vi behöver därför ha en kortare motivering om varför Du vill delta i utbildningen. Motiveringen anger Du i anmälningsformuläret.

Datum & tid: 2019-11-20 kl 12:00 till 2019-11-22 kl 23:59

Kategorier: Naturvetenskap

Arrangör: Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk, SWEMARC, SLU Aquaculture, Vattenbrukscentrum Ost och Blått centrum Gotland.

Plats: Kristineberg, Sven Lovén centrum för marin infrastruktur, Kristineberg 566, 451 78 Fiskebäckskil

Evenemangslänk: Läs mer om En översikt över odlingssystem och odlingsarter i Sverige - framtidsperspektiv

Kontaktperson: Anna Norman-Halden

Sök evenemang

Evenemangskalender

ti on to fr
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
« augusti 2020 »
Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-03-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://bioenv.gu.se/Aktuellt/Kalendarium/?eventId=70136974463
Utskriftsdatum: 2020-08-13