Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sjömat för framtiden

Seminarium

Den 6 december bjuder vi in till en spännande dag där du får vara med och stärka den marina livsmedels­industrin och ge nya insikter kring värden i yrkesfisket. Dagen är ett tillfälle för dig som jobbar med marina livsmedel, turism och regional utveckling att möta Sweden Food Arena, Vinnova och AgriFood Economics Centre.

Först presenterar Sweden Food Arena sin verksamhet, en viktig del av regeringens livsmedelsstrategi. På eftermiddagen bjuder Sweden Food Arena tillsammans med Vinnova in till en workshop om möjligheter och utmaningar för framtidens sjömat. De vill gärna träffa företag och forskare för att få input till sitt kommande innovations- och forskningsprogram. Programmet ska vara behovsdrivet och behoven måste formuleras av er som har god insyn i livsmedelssektorns utmaningar.

På förmiddagen får vi också diskutera den färska rapporten Värden i svenskt yrkesfiske. Antalet yrkesfiskare i Sverige sjunker stadigt och i många traditionella fiskehamnar finns idag få eller inga aktiva fiskare kvar. Vilka värden riskerar att gå förlorade om det lokala fisket lägger ner? Samtidigt har delar av fiskeflottan god lönsamhet och stark framtidstro. Även det kustnära fisket i Bohuslän kommer att lyftas fram.

Det här är en dag för dialog. Vi hoppas att du vill vara med och ge inspel till viktiga processer som är på gång inom framtidens sjömat. För att det ska kunna hända är just du en viktig deltagare!

Datum: 2019-12-06

Tid: 09:00 - 15:00

Kategorier: Naturvetenskap

Arrangör: Jordbruksverket, Landsbygdsnätverket, Fiskekommunerna och Maritima klustret i Västsverige.

Plats: Centralhuset Konferens, Nils Ericsonsplatsen 4, Göteborg

Evenemangslänk: Läs mer om Sjömat för framtiden

Kontaktperson: Maria Holmkvist

Sök evenemang

Evenemangskalender

ti on to fr
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
« augusti 2020 »
Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2019-03-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?