Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mer koldioxid i atmosfären gör vete och ris mindre näringsrika

Nyhet: 2018-04-26

De ökande utsläppen av koldoxid i atmos­fären gör långsamt att baslivsmedel som vete, ris och andra viktiga grödor blir mindre näringsrika med mindre protein och mindre viktiga mineraler, till exempel zink och järn. I stället för protein blir det mer stärkelse i grödorna. Man kan kalla det för en skräpmatseffekt där maten blir mindre näringsrik i förhållande till energiinnehållet. Proteinfattigt spannmål gör inte bara att din morgonmacka blir mindre näringsrik.

Läs mera i Råd och Rön.

AV: Sven T

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2017-08-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?