Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan med samhället

Att samverka med det omgivande samhället är en central del i institutionens verksamhet. Samverkan sker på många olika nivåer och kan ta sig många olika uttryck.

En viktig del handlar om att sprida kunskap om naturvetenskap och forskning i allmänhet, och biologi och miljövetenskap i synnerhet. Detta gör vi bland annat genom att synas i radio och TV-program, på sociala medier eller med aktiviteter under till exempel Vetenskapsfestivalen.

En annan viktig del är våra kontakter med lärare och elever i grundskolan och gymnasiet. Att väcka nyfikenheten för biologi och miljövetenskap och inspirera till fortsatta studier i ämnet är en av våra utmaningar.

Inom forskningen samarbetar vi med olika myndigheter, företag och andra organisationer för att lösa specifika frågor eller till exempel utveckla olika tekniker. Samarbeten kan också ske i form av att studenter gör sina examensarbeten hos våra samverkanspartners utanför universitetet. 

Samverkansgruppen

Vice prefekt med ansvar för samverkan
Kristina Snuttan Sundell

Koordinatorn för samverkan
Susan Gotensparre

Se övriga medlemmar i samverkansgruppen

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2018-02-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?