Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Biologi och miljövetenskap för allmänheten

Forskare, studenter och alumner vid institutionen förekommer ofta i olika populärvetenskapliga sammanhang. På dessa sidor kan du läsa om några återkommande aktiviteter.

BioEnv i medierna

Studio Natur

Studio natur är ett TV-program som sänds på SVT där bland annat Kristina Snuttan Sundell besvarar tittarnas kluriga och kniviga frågor om djur och natur. Läs mer om programmet på SVT där du även kan se när nästa säsong går.

Sociala medier

Du hittar oss bland annat på institutionens Facebook-sida.

Forskare på institutionen har även skapat en gemensam blogg vid namnet Biolog(g). Här kan du bland annat hitta diskussioner om senaste nytt inom forskning och utbildning, tips om intressanta filmer och böcker med anknytning till biologi samt reseberättelser.

Alltinget

Radioprogrammet Alltinget sändes i SR P4 Göteborg mellan 1998 och 2012. I programmet samlades en grupp forskare från Göteborgs universitet för att svara på lyssnarnas frågor. Från institutionen turades Stefan Nilsson, Bengt Silverin, Kristina Snuttan Sundell och Johan Höjesjö om att svarar på frågor om zoologi.  Du kan lyssna på gamla avsnitt på Sveriges Radio

Under hösten 2016 återupptogs programmet på Stadsbiblioteket - du kan lyssna på poddsändningarna här.

Polaris

www.polarisen.se är en webbplats om jordens poler, Arktis och Antarktis. Om människorna som lever och arbetar där, om klimatet, haven, atmosfären och glaciärerna. Här kan du läsa om bland annat Angela Wulff och hennes forskning om kiselalger.

Läs mer: Samlar på havets juveler

Vetenskapsfestivalen

Varje år brukar flera av institutionens forskare delta under Vetenskapsfestivalen.

Läs mer

Pollen och allergier

Pollenlaboratoriet utför mätningar av luftburet pollen, gör pollenprognoser och förmedlar information om sambandet mellan växter och överkänslighetsreaktioner till myndigheter med ansvar för folkhälsa och miljö, sjukvården och allmänheten. 

Läs mer

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2017-06-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?