Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

5 december

Här söker vi inte namnet på själva arten utan den form av den som vi främst förknippar med jul

Molva molva (bokstav 2)


 

Molva molva, långa, är den vanligaste fisken som man använder till lutfisk i Sverige.

Lutfisk kan knappast räknas till snabbmaten - först ska den torka i några månader, sen ska den ligga i blöt i 5-6 dagar följt av några dagar i lut. Och sen ska den sköljas i 5-6 dagar innan den kokas och man kan äta den!

Långa tillhör torskfiskarna, och kan bli uppemot 2 m.

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2019-12-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?