Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Andra aktiviteter

Andra aktiviteter

Praktiska klassrumsaktiviteter som t ex rollspel eller simuleringar där flera deltagare är involverade, får vara på maximalt 12 sidor. Dessa aktiviteter kan vara mycket olika till sitt innehåll och det är därför inte möjligt att beskriva ett specifikt format för dem, men följande information bör finnas:

Målet för övningen
Ålder och/eller insikten hos dem som övningen är avsedd för

Instruktioner för övningen
Textbaserat material, t ex rollbeskrivningar eller kortfattade dokument, som behövs för att utföra övningen

Förslag på illustrationer som behövs för övningen; skisser kan sändas med angivande av speciella försiktighetsåtgärder när så behövs, t ex i samband med religiösa-, hälso-eller kulturella frågor.

Granskningsprocess för laborativt och annat arbete

En första selektion av artiklar kommer att göras av redaktören och när det är nödvändigt av biträdande redaktören. Laborationer och annat praktiskt arbete som bedöms som inte publicerbart i Bioscience Explained (t ex för att de är för komplexa, specialiserade, osäkra eller för dyrbara för användning i skolor) kommer att returneras till författaren utan granskning.

Praktiska övningar som passerar detta första steg kommer när så är möjligt att testas i laboratoriet och/eller i klassrumssituation. Övningarna kommer i största möjliga mån att översättas till engelska eller svenska. Författare kommer att meddelas om laborationen eller övningen kommer att accepteras för publicering i tidskriften, om revision eller ytterligare information är nödvändig före publicering, eller om artikeln inte passar för publicering i Bioscience Explained.

Redaktören kommer att ge så mycket råd som möjligt när revision av artikeln är nödvändig. Artiklar som revideras skall vid återinsändandet till tidskriften åtföljas av ett brev, som i detalj beskriver de ändringar som gjorts med anledning av granskarnas kritik. Om författaren har valt att ignorera granskarens kommentarer, så måste anledningen till detta förklaras.

Korrektur kommer att skickas till författaren/författarna som en Adobe Acrobat (PDF) fil för kommentarer före publicering. Redaktörens beslut angående publicering är slutgiltig.

Till sidans topp

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2016-07-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?