Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Översiktsartiklar

Översiktsartiklar syftar till att ge läsarna koncisa introduktioner till viktiga och intresseväckande områden inom modern biovetenskap. De ska när det är lämpligt diskutera nuvarande eller potentiella tillämpningar inom området, liksom etiska diskussioner som väcks av forskningen och/eller dess applikationer.

Granskningsprocess för översiktsartiklar

Det första urvalet görs av redaktören och när så är lämpligt av biträdande redaktörer. Artiklar som inte passar in för publicering i Bioscience Explained kommer att återsändas till författarna utan granskning.

Manuskript som passerar det första steget kommer att granskas anonymt. Författare kommer därefter att få besked om manuskriptet accepteras för publikation i tidskriften, om revision är nödvändig före publikation, eller om manuskriptet inte passar för publikation i Bioscience Explained.

Redaktören och granskaren kommer att ge så mycket råd som möjligt om revision av manuskriptet bör ske.

Artiklar som ska revideras ska vid återinsändandet till tidskriften åtföljas av ett brev, som i detalj beskriver vilka ändringar som har gjorts med anledning av granskarnas kritik. Om författaren har valt att ignorera granskarens kommentarer, så måste anledningen till detta förklaras.

Korrektur kommer att skickas per e-mail till författarna som Adobe Acrobat (PDF) filer för kommentar före publicering.

För referenshantering mm se ”Allmänna instruktioner”.

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2016-08-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?