Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om tidskriften

Tidskriften publicerar tre huvudtyper av artiklar:

  • Översiktsartiklar
  • Laborationer
  • Andra klassrumsaktiviteter (t.ex. rollspel).


Tidskriften publicerar också emellanåt:

  • Artiklar med vetenskapshistoriskt innehåll.

 

Tidskriften publicerar inte vetenskapliga forskningsartiklar inom biovetenskap eller utbildningssektorn.

Volvox

En del av det material som presenteras i Bioscience Explained kommer från samarbetet i Volvox, ett projekt som stöddes av EUs sjätte ramprogram.

Volvox bestod av en grupp lärare, forskare och experter som ville dela med sig av idéer om lärande och undervisning i modern biologi. Genom att dela med sig ville gruppen undvika att ”uppfinna hjulet på nytt”, och att skapa tillgång till det bästa materialet i Europa som är stimulerande och intressant för elever och deras lärare.

Regler för användning av Volvox-materialet, och de använda symbolerna i volym 1 till och med volym 8. (OBS! Från och med volym 9 tillämpas reglerna för det internationella licenssystemet Creative commons, se under Upphovsrätt).

Produktion

Bioscience Explained produceras sedan 2016 av Institutionen för biologi och miljövetenskap vid Göteborgs universitet som en del i sin satsning på nyttiggörande av kunskap och forskning. Tidskriften startade med stöd från AstraZeneca och Vetenskapsrådet som en tvåspråkig samproduktion med National Centre for Biotechnology Center vid Readings universitet i Storbritannien. National Centre for Biotechnology Center är en icke-vinstdrivande enhet inom Readings universitet som undervisar i skolor och producerar undervisningsmaterial som går att beställa från dem. Tidskriften samarbetar med centrat.

Från och med volym 9 publiceras enbart material på svenska.

Professor Margareta Wallin är huvudredaktör och ansvarig utgivare och Sven Toresson är ansvarig för teknisk produktion.

Upphovsrätt

Från och med volym 9 använder sig tidskriften av det internationella licenssystemet som kallas för Creative commons. Du ska ange vilka licensregler du vill ha för din egen text och dina illustrationer mm enligt de regler vi har valt att använda. Om du har fått tillstånd att använda andras illustrationer mm så ska du i texten ange den som har upphovsrätten och vilka licensregler som gäller för deras material.

Redaktionen

Mer information om redaktionen bakom Bioscience Explained.

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2016-12-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://bioenv.gu.se/Samverkan/bioscience-explained/om-tidskriften/
Utskriftsdatum: 2020-07-13