Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Register

Översiktsartiklar
Laborationer och Övningar

Översiktsartiklar

Bioluminescens i haven

Jäst

TeleHeart

Naturens palett - hur djur och människor får färg

Om ost och osttillverkning

Virus

Det hänger på håret

Vad är stamceller?

Functional Foods eller Mervärdesmat

Utforskningen av oceanernas liv: Hur vet vi vad som finns där?

Grodprinsen

Nobelpriset för kartläggning av luktsinnet

Gammalt DNA

Marin påväxt - ett svårlöst problem

Kärlekens kemi

Fågelinfluensa - WHO (FNs världsorganisation)

Lantdoktorn som fann lansettfisken

Klimatsvängningar och klimatförändringar

Nya verktyg till modern växtförädling

Brist på vitamin A och ”Det gyllene Riset”

Fetma? Än se'n då?

Kan blåögda föräldrar få brunögda barn?

Provrösbefruktning - var står vi nu?

Alternativ splitsning

Läckande tarm

Intelligent design – om teorin som inte finns

Bioetanol och grön energi

Emmas kakor

Musselodling som miljöåtgärd – från idé tillverklighet

Biokemin hos dekapoda kräftdjur

Antioxidanter – hälsosamt eller skadligt?

Xylitol, vindruvor och russin kan vara livsfarligt för din hund

Pojke eller flicka – vad är det som styr utvecklingen och hur kan det bli problem inom idrotten?

Mangroveskogarna hotas av människan – Effekter av vattenbruk och återställningen av ett ekosystem

Växtförädlarens verktygslåda genom tiderna

GMO eller inte GMO? Nya tekniker sätter lagstiftningen på prov

Gentekniknämndens rapport: Genteknikens utveckling 2013

Rån och stölder förhindras med ”MärkDNA” – men hur fungerar det?

Användning av ny DNA-teknik vid brottsbekämpning
för att förutsäga människors ögon-, hår- och hudfärg

Nobelpriset nästa för gensaxarna?

Huden som konst och anteckningsblock

Vaccination – varför en tvistefråga?

Hur skyddar man en tiger?

Den ifrågasatta vetenskapen – vad svarar man?

 

Laborationer och Övningar

Bakteriell illumination

DNA ur kaviar

Modell av spiralen

Surdegsbröd

Den mikrobiella bränslecellen

Jäskraft!

”Grönt” DNA

Mångfaldigande av mänskligt mitokondrie - DNA

Kloning av en växt

Pedagogiskt godis

Så fungerar proteiner!

Vad är det som växer på skivan?

Undersökning av blodsockerhalten i samband med en måltid

Rollspel

Undersökning av influensavirus med hjälp av släktträd

Osynliga strålar: våra utomjordiska fiender?

DNA-halsband

Undersökning av växternas evolution

Brottsplatsundersökning

Bättre mjölk för katten

Cellernas värld

Spåra evolutionen

Jämförande fiskdissektion

Jag är en mask, tag bort mig härifrån. Naturlig selektion av ”spaghetti-maskar”.

Sexuellt urval hos kräftdjuret Artemia

Urin hjälper växter att växa

PCR med Lego Mindstorms

Frukt som blir brun – test av några antioxidanter

Har koldioxid någon betydelse?

Evolution hos mammutar?

Simulera evolutionen

Att bygga ett fylogenetiskt träd

Koka gröna grönsaker i saltat vatten och vid olika pH

Det råa och det kokta köttet

Vattenupptagningsförmåga hos fiberrik kost – HUSK

Vad är det som växer på skivan?

En introduktion till Virtue

DNA till Darwin – En fråga om smak

Socker från avfall

Mer juice från äpplen

Undersökning av fotosyntesen

Enkät- och intervjustudie om tatueringar

Risk och nytta med screening

Hur kan storleken av en population uppskattas i ett klassrum?

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2019-11-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://bioenv.gu.se/Samverkan/bioscience-explained/register/
Utskriftsdatum: 2019-11-14