Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Doktorand vid institutionen

På följande sidor finns information för dig som är doktorand vid Institutionen för biologi och miljövetenskap.

Antagningen och utbildningen följer de regler som högeskoleförordningen och fakultetsnämnden beslutat om, vilket bla. innebär att en finansieringsplan för de fyra årens utbildning ska finnas för att en person ska kunna antas till forskarutbildning.

Studieplan

En studieplan ska färdigställas senast tre månader efter antagningen. Planen ska innehålla en kortfattad beskrivning av kunskapsläget, problemställningar alternativt hypoteser, material- och lokalbehov, tidsplan samt en ekonomisk beskrivning. Om kurser och litteraturstudier kan anges för den första perioden, är det en fördel att beskriva dessa. Planen författas av den forskarstuderande under samråd med en bedömningsgrupp. Denna består av huvudhandledaren och ytterligare två inom ämnesområdet kompetenta lärare. Planen presenteras vid ett seminarium. En formell bedömning sker varje år över hur studierna fortskrider i relation till planen vid ett möte med examinator, handledare och den forskarstuderande. Planen bör då också uppdateras eller revideras, eftersom det nästan alltid sker förändringar under arbetets gång.

Handledare

Varje forskarstuderande ska ha en huvudhandledare som har god kunskap inom ämnesområdet. Huvudhandledaren och den forskarstuderande bör vara verksamma på samma arbetsplats. Utöver en huvudhandledare bör det finnas minst en biträdande handledare. Denna/dessa utses för att säkerställa en bred kompetens inom det ämnesområde som studierna avser.

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2017-06-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?