Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Obligatoriska kurser

Fakultetsstyrelsen ansvarar för att doktoranderna ges en god introduktion och får tillgång till relevant information angående regler och rutiner.

Kurserna Introduktionskurs för doktorander och Högskolepedagogisk utbildning är obligatoriska för alla doktorander vid Naturvetenskapliga fakulteten.

Introduktionskurs för doktorander

Denna obligatoriska introduktionskurs omfattar 1,5 hp och ges på engelska två gånger om året, vanligtvis i mars/april och i oktober.

Kursen ska ge värdefulla insikter i forskarutbildningens regelsystem, rättigheter och skyldigheter vid Göteborgs universitet och Naturvetenskapliga fakulteten och ska tas så tidigt som möjligt i forskarutbildningen. I kursen ingår även utbildning i presentationsteknik, skrivande och publicering av artiklar med mera.

OBS: I kursen ingår en övernattning torsdag till fredag på en ort utanför Göteborg.

Nästa kurstillfälle är 9-13 april 2018. För information om introduktionskursen, kontakta Gabriella Olshammar.

Använd den här länken för att anmäla dig

Introduktionskurs för doktorander - kursplan

Universitetsgemensam introduktionsdag

En universitetsgemensam introduktionsdag  för alla doktorander anordnas varje termin. Introduktionsdagen är obligatorisk.

Nästa tillfälle är 13 mars 2018.

Använd den här länken för att anmäla dig

Högskolepedagogisk utbildning (HPE101)

Enligt rektorsbeslut ska doktorander vid Göteborgs universitet som ska undervisa ha genomgått kursen Högskolepedagogik 1, baskurs, 5 hp (HPE101) på grund- eller avancerad nivå senast ett år efter antagningsdatum.

Kursen är obligatorisk inom forskarutbildningen vid Naturvetenskapliga fakulteten.

(Doktorand som inte med säkerhet kommer att undervisa under sin utbildningstid kan efter ansökan beviljas dispens av dekan.)

Doktoranderna ska få möjlighet att genomgå kursen under det första forskarutbildningsåret. Även doktorander som inte med säkerhet kommer att undervisa under sin utbildningstid, ska erbjudas den högskolepedagogiska utbildningen.

I samverkan med enheten Enheten för pedagogisk utveckling och interaktivt lärande (PIL) arrangerar Naturvetenskapliga fakulteten denna kurs för sina doktorander. Kursstarter utannonseras vanligen i april och i oktober.

Kursen för hösten 2017 öppnades för anmälan den 25 april 2017.

(Notera att du behöver ange institutionens kostnadsställe när du anmäler dig - kursen är dock kostnadsfri, förutsatt att du utnyttjar din plats.)

Högskolepedagogik 1, baskurs 5 hp - kursplan

 

Studierektor forskarutbildningen

Mats Olsson
Telefon: 786 3971
mats.olsson@bioenv.gu.se

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2018-01-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?