Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Naturvårdsbiologi

Naturvård kan definieras som skydd och skötsel av naturtyper och arter för att bevara en rik biologisk mångfald för framtiden (inklusive friluftsliv i natur). För att på bästa sätt säkra en sådan mångfald krävs kunskap om olika naturtypers och områdens funktion och innehåll av olika arter; hur miljön och arterna utvecklas där; vilka arter som är utsatta för hot; och hur hoten mot miljön och arterna kan åtgärdas på olika sätt. På institutionen finns forskningsprojekt med god anknytning till ämnet naturvårdsbiologi: studier av olika naturtyper och arter med naturvårdsanknytningar. Vi studerar landekosystem såsom skogar och mer öppna miljöer med alla dess arter, sötvattensekosystem och fiskpopulationer däri, samt marina ekosystem av olika slag och en lång rad arter däri. Många av projekten anknyter till myndigheternas naturvårdsarbete och inom landet till riksdagens miljömål.

 

Kärrsnäppan används som modellart för att förstå varför ett flertal fågelarter minskar längs de svenska kusterna. Foto: Angela Pauliny

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2017-06-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?