Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mats Andersson

Utbildningshandläggare

Mats Andersson
Utbildningshandläggare
Akademisk grad: Docent,
mats.andersson@bioenv.gu.se
031-786 2688
0766-182688

Postadress: Box 461, 40530 Göteborg
Besöksadress: Carl Skottsbergs gata 22B , 41319 Göteborg


Institutionen för biologi och miljövetenskap (Mer information)
Box 463
405 30 Göteborg
www.bioenv.gu.se
bioenv@bioenv.gu.se
Besöksadress: Medicinaregatan 18 , 413 90 Göteborg

Om Mats Andersson

Mats Andersson är docent i botanisk cell- och molekylärbiologi sedan 2013 och är anställd som utbildningshandläggare med uppdrag som utbildningsansvarig vid Institutionen för Biologi och Miljövetenskaper.

Senaste publikationer

New insights into the biosynthesis of esterified oxylipins and their involvement in plant defense and developmental mechanisms
M. Genva, F. O. Akong, Mats X. Andersson, M. Deleu, L. Lins et al.
Phytochemistry Reviews, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Copepods drive large-scale trait-mediated effects in marine plankton
Erik Selander, E Carina Berglund, Pia Engström, Fredrik Berggren, Johan Eklund et al.
Science Advances, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Induction of defensive traits in marine plankton—new copepodamide structures
Wiebke Grebner, E Carina Berglund, Fredrik Berggren, Johan Eklund, Sara Hardardottir et al.
Limnology and Oceanography, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Influence of Human Milk and Parenteral Lipid Emulsions on Serum Fatty Acid Profiles in Extremely Preterm Infants.
Anders K. Nilsson, Chatarina Löfqvist, Svetlana Najm, Gunnel Hellgren, Karin Sävman et al.
JPEN - Journal of Parenteral and Enteral Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Grazer-induced transcriptomic and metabolomic response of the chain-forming diatom Skeletonema marinoi
Alberto Amato, Valeria Sabatino, Göran M. Nylund, Johanna Bergkvist, Swaraj Basu et al.
ISME Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 21 - 30 av 56

2015

Toxicity of the fungicide ketoconazole to freshwater microalgal communities
Åsa Arrhenius, Mats X. Andersson, Lars Edler, Tobias Porsbring, Thomas Backhaus
SETAC Europe 25th Annual Meeting, Barcelona Spain, Poster (konferens) 2015
Poster (konferens)

Predator lipids induce paralytic shellfish toxins in bloom-forming algae
Erik Selander, Julia Kubanek, M. Hamberg, Mats X. Andersson, Gunnar Cervin et al.
Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Mycorrhiza Symbiosis Increases the Surface for Sunlight Capture in Medicago truncatula for Better Photosynthetic Production
Lisa Adolfsson, Katalin Solymosi, Mats X. Andersson, Aron Keresztes, Johan Uddling et al.
PLoS ONE, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

High-throughput biochemical fingerprinting of Saccharomyces cerevisiae by Fourier transform infrared spectroscopy
A. Kohler, U. Böcker, V. Shapaval, Annabelle Forsmark, Mats X. Andersson et al.
PLoS ONE, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Involvement of the Electrophilic Isothiocyanate Sulforaphane in Arabidopsis Local Defense Responses
Mats X. Andersson, Anders K. Nilsson, Oskar N. Johansson, G. Boztas, Lisa Adolfsson et al.
Plant Physiology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2014

Role of the penetration-resistance genes PEN1, PEN2 and PEN3 in the hypersensitive response and race-specific resistance in Arabidopsis thaliana
Oskar Johansson, E. Fantozzi, Per Fahlberg, Anders K. Nilsson, Nathalie Buhot et al.
Plant Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2014
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 21 - 30 av 56

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2015-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?