Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Thomas Backhaus

Professor

Thomas Backhaus
Professor
Akademisk grad: Docent,
thomas.backhaus@bioenv.gu.se
031-786 2734

Postadress: Box 461, 40530 Göteborg
Besöksadress: Carl Skottsbergs gata 22B , 41319 Göteborg


Institutionen för biologi och miljövetenskap (Mer information)
Box 463
405 30 Göteborg
www.bioenv.gu.se
bioenv@bioenv.gu.se
Besöksadress: Medicinaregatan 18 , 413 90 Göteborg

Om Thomas Backhaus

Senaste publikationer

Tolerance patterns in stream biofilms link complex chemical pollution to ecological impacts
Ahmed Tlili, Natàlia Corcoll, Åsa Arrhenius, Thomas Backhaus, Juliane Hollender et al.
Environmental Science and Technology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Microplastics in the Environment: Much Ado about Nothing? A Debate
Thomas Backhaus, M. Wagner
Global Challenges, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Statement on advancing the assessment of chemical mixtures and their risks for human health and the environment
E. Drakvik, R. Altenburger, Y. Aoki, Thomas Backhaus, T. Bahadori et al.
Environment International, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Indeed, Science Is Inherently Political But Must Not Become Partisan
Thomas Backhaus
Integrated Environmental Assessment and Management, Inledande text i tidskrift 2020
Inledande text i tidskrift

Impacts of food contact chemicals on human health: a consensus statement.
Jane Muncke, Anna-Maria Andersson, Thomas Backhaus, Justin M Boucher, Bethanie Carney Almroth et al.
Environmental health : a global access science source, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2020
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Framtidens kemikaliekontroll - Hantering av kombinationseffekter och gruppvis bedömning av ämnen
Christina Rudén, Thomas Backhaus, Per Bergman, Michael Faust, Linda Molander et al.
Stockholm, Nordstedts Juridik, Rapport 2019
Rapport

Overview of known plastic packaging-associated chemicals and their hazards.
Ksenia J Groh, Thomas Backhaus, Bethanie Carney Almroth, Birgit Geueke, Pedro Inostroza et al.
The Science of the Total Environment, Forskningsöversiktsartikel 2019
Forskningsöversiktsartikel

Assessing the ecological impact of chemical pollution on aquatic ecosystems requires the systematic exploration and evaluation of four lines of evidence
Thomas Backhaus, W. Brack, P. J. Van den Brink, B. Deutschmann, H. Hollert et al.
Environmental Sciences Europe, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 171 - 180 av 188

2005

Non-simultaneous mixture toxicity on Lemna minor
W. Drost, Thomas Backhaus, M. Matzke, M. Vassilikaki, L Horst Grimme
SETAC - Europe (Society for Environmental Toxicology and Chemistry) 22 - 26 May 2005, Lille, France, Poster (konferens) 2005
Poster (konferens)

Observed and predicted mixture toxicities of quinolone and fluoroquinolone antibiotics
Thomas Backhaus, Tobias Porsbring, Hans Blanck
15th annual meeting SETAC - Europe (Society for Environmental Toxicology and Chemistry) 22 - 26 May 2005, Lille, France (oral presentation), Paper i proceeding 2005
Paper i proceeding

Effects of potential EDC’s on Reproductive Parameters and Molting of the Freshwater Crustacean Daphnia magna
Enken Hassold, Thomas Backhaus
SETAC Europe Annual Meeting, Lille, France, 2005, Poster (konferens) 2005
Poster (konferens)

Optimised mixture study designs for use in in vivo studies with fish, Public Report of the EU Project ACE
Martin Scholze, Andreas Kortenkamp, Thomas Backhaus
Brussels, EU Commission, DG Research, Rapport 2005
Rapport

. Innovative Risikobewertungsverfahren als Instrumente nachhaltiger Chemikalienpolitik
Michael Faust, Thomas Backhaus
Chemikalienregulierung und Innovationen zum nachhaltigen Wirtschaften, Springer, Kapitel i bok 2005
Kapitel i bok

2004

Visar 171 - 180 av 188

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2015-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?