Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mats Andersson

Utbildningshandläggare

Mats Andersson
Utbildningshandläggare
Akademisk grad: Docent,
mats.andersson@bioenv.gu.se
031-786 2688
0766-182688

Postadress: Box 461, 40530 Göteborg
Besöksadress: Carl Skottsbergs gata 22B , 41319 Göteborg


Institutionen för biologi och miljövetenskap (Mer information)
Box 463
405 30 Göteborg
www.bioenv.gu.se
bioenv@bioenv.gu.se
Besöksadress: Medicinaregatan 18 , 413 90 Göteborg

Om Mats Andersson

Mats Andersson är docent i botanisk cell- och molekylärbiologi sedan 2013 och är anställd som utbildningshandläggare med uppdrag som utbildningsansvarig vid Institutionen för Biologi och Miljövetenskaper.

Senaste publikationer

New insights into the biosynthesis of esterified oxylipins and their involvement in plant defense and developmental mechanisms
M. Genva, F. O. Akong, Mats X. Andersson, M. Deleu, L. Lins et al.
Phytochemistry Reviews, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Copepods drive large-scale trait-mediated effects in marine plankton
Erik Selander, E Carina Berglund, Pia Engström, Fredrik Berggren, Johan Eklund et al.
Science Advances, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Induction of defensive traits in marine plankton—new copepodamide structures
Wiebke Grebner, E Carina Berglund, Fredrik Berggren, Johan Eklund, Sara Hardardottir et al.
Limnology and Oceanography, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Influence of Human Milk and Parenteral Lipid Emulsions on Serum Fatty Acid Profiles in Extremely Preterm Infants.
Anders K. Nilsson, Chatarina Löfqvist, Svetlana Najm, Gunnel Hellgren, Karin Sävman et al.
JPEN - Journal of Parenteral and Enteral Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Grazer-induced transcriptomic and metabolomic response of the chain-forming diatom Skeletonema marinoi
Alberto Amato, Valeria Sabatino, Göran M. Nylund, Johanna Bergkvist, Swaraj Basu et al.
ISME Journal, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2018
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 11 - 20 av 56

2018

2017

Phospholipase C2 Affects MAMP-Triggered Immunity by Modulating ROS Production
J. M. D'Ambrosio, D. Couto, G. Fabro, D. Scuffi, L. Lamattina et al.
Plant Physiology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Microalgal Fatty Acids and Their Implication in Health and Disease
L. Ulmann, V. Blanckaert, V. Mimouni, Mats X. Andersson, B. Schoefs et al.
Mini-Reviews in Medicinal Chemistry, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2016

Effects of antimycotics and fungicides to limnic microbial biofilms – a case study of the run-off from a golf course
Åsa Arrhenius, Britt Wassmur, Mats X. Andersson, Mikael Gustavsson, Jörgen Magnèr et al.
4th Biofilm Workshop - Basis and application of biofilms to assess the effects of environmental change in aquatic ecosystems - Girona, 7-8 April 2016, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2016
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

2015

Molecular basis of variation in stomatal responsiveness to elevated CO2
Karin S L Johansson, M. El-Soda, Anders K. Nilsson, Mats X. Andersson, Johan Uddling
Agriculture and Climate Change - Adapting Crops to Increased Uncertainty. 15-17 February 2015, Amsterdam, the Netherlands. Procedia Environmental Sciences, Elsevier, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2015
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Long-term effects of the antibacterial agent triclosan on marine periphyton communities
Karl Martin Eriksson, Carl-Henrik Johansson, Viktor Fihlman, Alexander Grehn, Kemal Sanli et al.
Environmental Toxicology and Chemistry, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 11 - 20 av 56

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2015-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?