Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Examenskurser

Examenskursen utgörs av ett självständigt projekt som vanligtvis avslutar dina universitetsstudier. Det kan vara ett praktiskt arbete med laborativa moment eller fältstudier, men det kan också vara ett litteraturarbete. Du kan göra det i en forskargrupp på universitet, eller till exempel på ett företag eller myndighet. Examinationen baseras dels på ditt genomförande av arbetet, dels på en skriftlig rapport och muntlig presentation av dina resultat.

För att få påbörja ett examensarbete måste du söka en av våra examenskurser via antagning.se. Kurserna finns med olika inriktning, på kandidat- (15 eller 30 hp) och masternivå (30, 45 eller 60 hp). Förkunskapskrav och rutiner runt examensarbetet kan variera mellan de olika ämnesområdena så kontakta studievägledningen om du är osäker på vad du ska välja. Varje examenskurs har dessutom en kursledare som ansvarar för kursen och kan hjälpa dig att söka handledare och ett projekt, se nedan.

Svårt att välja inriktning och projekt?

Behöver du inspiration har vi sammanställt listor över tidigare examensprojekt inom både biologi och miljövetenskap.

Under Forskningsprojekt på institutionen finns kortfattade presentationer av vad institutionens olika forskningsgrupper/forskare jobbar med, inklusive kontaktuppgifter till möjliga handledare. Du kan också läsa mer på våra forskningssidor.

Mer information

Mer information om de kurser som ges osv. hittar du under respektive utbildnings sidor i Studentportalen.

Aktuella projekt

Projects in Biology at the Dept of Biological and Environmental Sciences

2019

 
Projects in Environmental Sciences

EnvSci thesis topics


Projects in Marine Biology at the Dept of Marine Sciences

2018

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2019-08-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?