Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurser i biologi och miljövetenskap

Institutionen har ett brett utbud av kurser inom biologi och miljövetenskap som kan sökas som fristående kurs. Kurserna kan läsas på hel- eller deltid, på sommaren, som distanskurs eller som nätbaserad kurs.

Kurser på grundnivå

Det här är baskurser som inte kräver några tidigare studier, samt fördjupningskurser som kräver ett visst antal avklarade poäng på grundnivå.

Kurser på avancerad nivå

Kurser på avancerad nivå kräver alltid tidigare högskolestudier, och kan ingå i en masterexamen (Master of Science). De här kurserna ges enbart på engelska.

Examenskurser

Examensarbetet är ett självständigt projekt inom ramen för en examenskurs som avslutar en kandidat- eller masterutbildning. Vi erbjuder examenskurserna med olika inriktning på både grund- och avancerad nivå.

Orienteringskurser/kvällskurser

De flesta orienteringskurser ges som kvällskurser och är tänkta att ge grundläggande kunskaper inom biologi eller miljövetenskap. De kan inte räknas in i huvudämnet för en kandidat- eller masterexamen. För att du ska kunna läsa kurserna krävs att du uppfyller kravet på grundläggande behörighet.

.

Studievägledning

Studievägledare biologi & mol.biologi

Peter Gulz
031-786 2524

Karin Karlson
031-786 2705

education@biology.gu.se

Studievägledare miljövetenskap

Karin Karlson
031-786 2705

Kontakta environmentalscience@bioenv.gu.se

Internationella studier

Marie Lenngren
(tjänstledig from ht-19)
031-786 2527

Du kan fortfarande kontakta international@bioenv.gu.se

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2019-06-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?