Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Program

Vi erbjuder flera utbildningsprogram, både alla programpå grund- (kandidat) och avancerad nivå (master).  Programmen består av särskilt utvalda kurser och är upplagda för att ge dig en bra och gedigen utbildning. Ofta läser du kurserna i en bestämd ordning där kunskaper från en kurs tillämpas och fördjupas på en senare kurs.

Program på grundnivå

Våra nybörjarprogram sträcker sig över tre år, vilket motsvarar 180 högskolepoäng. Efter avklarad utbildning får du en kandidatexamen. Institutionen har huvudansvar för kandidatprogrammen i Biologi och Miljövetenskap med naturvetenskaplig inriktning.

Vi är också delaktiga i och ger kurser på kandidatprogrammen i Molekylärbiologi (samläser med Biologi under första åren), Farmaci (receptarie-programmet) och Marin vetenskap liksom flera lärarutbildningar.

Program på avancerad nivå

Efter att du har tagit en kandidatexamen kan du söka till något av våra masterprogram i biologi eller miljövetenskap. Masterprogrammen sträcker sig över två år, vilket motsvarar 120 högskolepoäng. De flesta programmen vänder sig även till utländska studenter och undervisningen ges därför på engelska.

Om du har en kandidatexamen i biologi kan du även läsa masterprogrammen i Molekylärbiologi, Genomik och systembiologi samt Marina vetenskaper. 

Program på grundnivå

Kandidatprogram på andra institutioner

Molekylärbiologi, Receptarie/farmaci, Marina vetenskaper

Studievägledning

Studievägledare biologi & mol.biologi

Peter Gulz
031-786 2524

Karin Karlson
031-786 2705

education@biology.gu.se

Studievägledare miljövetenskap

Karin Karlson
031-786 2705

Kontakta environmentalscience@bioenv.gu.se

Internationella studier

Marie Lenngren
(tjänstledig from ht-19)
031-786 2527

Du kan fortfarande kontakta international@bioenv.gu.se

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2017-06-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?