Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Läs miljövetenskap hos oss!

Miljö- och klimat är ett stående inslag på dagens agenda och du har chansen att hjälpa världen att förstå att allt vi gör skapar avtryck. Sök idag för ett bättre imorgon! 

Miljövetenskap handlar om samspelet mellan människan och vår natur. Som miljövetare ser du helheten och vilka effekter våra handlingar får för den omgivande miljön. Allt vi gör skapar avtryck!

För inte så länge sedan löste man problemen genom att späda ut dem eller gräva ner dem. Idag vet vi att lösningen är en annan - att den grundar sig på ett långsiktigt tänkande och att kunna se till helheten genom sitt mikroskop.

Vad kan du arbeta med efter utbildningen?
Som miljövetare hjälper du myndigheter och företag att arbeta på ett hållbart sätt. Det kan handla om att hitta nya material, nya bränslen, andra typer av processer eller strukturer. Det kan också handla om att samarbeta och att arbeta för förhandlingar över nationsgränser.

I Göteborg finns en lång erfarenhet av att samarbeta tvärvetenskapligt om frågor som rör miljö och hållbar utveckling. Den miljövetenskapliga disciplinen erbjuder dig som student en konkurrenskraftig utbildning med stora möjligheter att skapa en egen unik profil.

Stabil arbetsmarknad för miljövetare

Arbetsmarknaden för miljövetare förväntas vara vara i balans om fem år. Det visar Sacos rapport Framtidsutsikter.

Över 80 procent av Göteborgs universitets miljövetarstudenter får jobb efter avslutad utbildning. Det visade en enkät bland de senaste 15 årens miljövetarstudenter.

Mer om arbetsmarknaden för miljövetare >>>

Att arbeta med- och kring miljöfrågor är av yttersta vikt och mest troligt har vi bara sett toppen på det smältande isberg vi tillsammans kan rädda.

 Vi finns på Facebook

Gabriella besökte FN-klimatmöte

Miljövetarstudenten Gabriella om sin resa till COP24 i december 2018.

Student i miljövetenskap

Information på Studentportalen för dig som läser miljövetenskap

Hållbar utveckling

Göteborgs universitet är ett av få miljöcertifierade universitet. Vi har också många utbildningar med inslag av hållbar utveckling i olika omfattning. Här följer en lista över ämnen där det finns kurser med inslag av hållbar utveckling.

Kurs som är hållbarhets-fokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus.

Kurs som är hållbarhets-relaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning.

Läs mer om Utbildning & hållbar utveckling

Sidansvarig: Sven Toresson|Sidan uppdaterades: 2020-03-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?